torsdag, juni 22, 2006

Barna i Afrika

En sommermorgen i Oslo. På domkirkeplassen rydder man bort flyktningeleiren. 1-0 til bortelaget ved pause. Men kampen er ennå ikke over. Samtidig markererer flyktningehjelpen at de er 60 år i år. Det markeres blant annet med en fotoutstilling på Rådhusplassen, med store, flotte bilder fra mange av de stedene Flyktningehjelpen arbeider i Afrika. Triste bilder, i svart hvitt.

Dette er egentlig ikke ment som kritikk. det er mye lidelse i Afrika. Og Flyktningehjelpen gjør en kjempeinnsats, blant annet i flyktningeleirene i Nord-Uganda, og det er viktig at verden får se disse bildene. Så blir det ikke så lett å snu ryggen til. Men jeg skulle så gjerne sett de andre bildene innimellom også. De faregeglade, med mennesker som smiler. Vårt bilde av Afrika er farget av de bildene vi ser, og altfor mange av dem er av barn med oppblåste mager og radmagre mødre med fortvilelse i blikket. Det er også en del av virkeligheten, men det er ikke hele virkeligheten.

Derfor, som en slags motvekt til dette, legger jeg ut et bilde man blir glad av å se, i farger, for å vise at det slett ikke er alle barna i Afrika som er triste hele tiden.

4 Kommentarer:

24. juni 2006 kl. 09:44 skrev Anonymous Anonym

Så enig, så enig! Flott at du formidler dette.Det du formidler er også så veldig i tråd med det mange misjonærer forteller. Men alt for få får del i dette, dessverre. Hvorfor? Hvilke kanaler kan en bruke? Hva med den kristne dagspressen?

 
24. juni 2006 kl. 19:05 skrev Blogger Sheta

Tja. Tror dette er en god kanal, i hvert fall. Kommer til å bruke den for hva den er verdt. Ellers har Vårt Land mye bra Afrika-stoff. Ser også fram til å følge NRKs nye Afrika-korrespondent fra høsten, Dag Bredvei, som har uttalt at han vil være med på å vri på bildet av Afrika.

 
10. juli 2006 kl. 21:08 skrev Anonymous Anonym

Så flott at du vil fortsette med å skrive om Afrika i bloggene dine..

 
10. juli 2006 kl. 21:15 skrev Blogger Sheta

But of course. Africa is where I come from. For nok en gang å sitere en god venn, så blir hjertet bare større når du legger igjen biter av det rundt omkring. En stor bit av hjertet mitt ligger igjen i en liten by øst i Uganda. Og det hjertet er fullt av, taler som kjent munnen.

 

Legg inn en kommentar

<< Home